بهترین وکیل دادگستری اصفهان

حامد امیری وکیل دادگستری اصفهان

بهترین وکیل دادگستری اصفهان

حامد امیری وکیل دادگستری اصفهان

۴ مطلب در تیر ۱۳۹۹ ثبت شده است

وکیل دادگستری اصفهان 

 

تفاوت حکم حضوری با حکم غیابی چیست؟

بر مبنای گفته  وکیل دادگستری اصفهان و اصول ، دو طرف مشاجره در دادگاه حضور فعالی دارند و در مسیر و روند بررسی مشاجره اورده شده قرار می گیرند . اما بعضی مواقع این امکان وجود دارد که خوانده با اینکه از مشاجره بیان شده علیه خود در دادگاه خبر دارد ، قادر نباشد یا نخواهد در فرایند بررسی دادگاه حاضر شود . همین طور ممکن است که خوانده در کل از دعوای مطرح شده اگاهی نیابد . به این خاطر ، نام حکمی که در این اوضاع برای خوانده صادر می گردد ، حکم حضوری نیست ؛ بلکه حکم غیابی است و به این خاطر است که قانونگذار امکان واخواهی از این حکم را قرار داده است . در این مقاله تفاوت حکم حضوری با حکم غیابی از دیدگاه وکیل پایه یک دادگستری اصفهان شرح داده می شود تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

حامد امیری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حامد امیری وکیل دادگستری اصفهان ، درس خوانده رشته حقوق قضایی و دارای پروانه پایه یک وکالت اماده جهت خدمت رسانی وکالت اصفهان و در همه کشور در انواع مشاجرات، شکایت، امور بیمه، خانواده، ملکی، مالی، تجاری، تعزیرات، اداره کار، شهرداری و امور گمرکی همین طور انجام تخصصی امور قراردادها و شرکت ها با تاکید بر داده های علمی و تعهد کاری به عنوان بهترین وکیل دادگستری در اصفهان می باشد. برای دریافت بیشتر اطلاعات حقوقی و مشاوره در امور مختلف حقوقی می توانید از طریق سامانه انلاین این سایت جهت ارتباط با حامد امیری اقدام کنید.

براساس ماده ۳۰۳ آیین دادرسی مدنی، حکم دادگاه حضوری است به استثنا زمانی که خوانده یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ کدام از جلسات دادگاه حضور نیابند و به شکل کتبی هم دفاع نکرده باشد و یا اخطاریه، ابلاغ واقعی نشده باشد.

اساس بر حضوری بودن حکم دادگاه‌ها است. پس غیابی بودن حکم مستثنی است و در این مورد تشریح الزامی است در حدود نص اعمال گردد و حال در صورتی که در مورد حضوری یا غیابی بودن، شک داشته باشیم لازم است اساس را بر حضوری بودن قرار دهیم.

اگر که یکی از دعوت شدگان دست کم در یک جلسه دادگاه حضور یابد و یا یک لایحه ارائه کند و یا دادخواست به او ابلاغ واقعی شده، اما سایر دعوت شدگان در هیچ کدام از جلسات دادگاه حضور نیابند و هیچ لایحه‌ای ارائه ننمایند و دادخواست هم به آن‌ها ابلاغ واقعی نشده باشد، حکم نسبت به آن یک نفر غیابی و نسبت به خوانده یا خواندگان دیگر، حضوری به حساب می اید.

اگر که حضور خوانده در یکی از جلسه های دادگاه یا فرستادن حتی یک لایحه یا اگر که ابلاغ واقعی باشد ، حتی در صورتی که خوانده در هیچ کدام از جلسه های دادگاه حضور نداشته باشد و لایحه هم ارسال نکرده باشد، سبب حضوری بودن حکم می شود. با دقت به این اوضاع ، قاضی پرونده وقت صادر شدن، رای الزامی است دقت کند اگر که هر سه شرط وجود داشت حکم غیابی صادر نماید.

اگر که اشتباهی از سمت قاضی دادگاه رخ دهد ، الزامی است خواهان این مورد را به دادگاه خاطر نشان کند تا با انتقاد خوانده به عنوان واخواهی سبب بسط دادرسی میسر نشود و در وقت اجرای حکم با مشکل رو به رو نشود. در یک بحث ، ابلاغ واقعی اخطاریه بازدارنده انتقاد به رأی نمی شود ، بلکه حاضر نشدن خوانده در هیچ کدام از مراحل دادرسی و نفرستادن لایحه دفاعیه یا اعتراضیه، باعث می گردد که محکوم علیه حق داشته باشد نسبت به رأی صادر شده در ان دادگاه انتقاد کند.

وکیل دادگستری اصفهان ذکر می کند که این باب در ماده ۳۶۴ قانون آئین دادرسی اورده شده است و در ارتباط با دادگاه تجدید نظر است. به سبب این ماده، در مباحثی که رای دادگاه تجدید نظر حاکی بر محکومیت خوانده باشد و خوانده یا وکیل او در هیچ کدام از مراحل دادرسی حضور نداشته باشد و لایحه دفاعیه و یا اعتراضیه‌ای هم نداده باشند رای دادگاه تجدید نظر طی مدت بیست روز بعد از ابلاغ واقعی به محکوم علیه یا وکیل او امکان انتقاد و بررسی در همان دادگاه تجدید نظر را دارد ، رای صادره قطعی است.

در صورتی که حکم غیابی تعبیر گردد در هر صورت قابل واخواهی و در صورتی حضوری به حساب می اید که تنها امکان تجدید نظر داشته باشد.

 

سه شرط جهت ثابت شدن حکم غیابی موجود است و اگر که هر کدام از سه شرط زیر وجود نداشته باشد ، رای حضوری به حساب می اید :

  • خوانده یا وکیل یا قائم مقام قانونی او در هیچ کدام از جلسات حاضر نشده باشند.
  • هیچ گونه دفاع کتبی نکرده باشد.
  • دادخواست ابلاغ واقعی نشده باشد.

بنابراین طبق گفته وکیل دادگستری اصفهان در صورتی که دو شرط اول وجود نداشته باشند ، اما دادخواست به خوانده ابلاغ واقعی شده باشد، رای صادره غیابی نیست . قرار غیابی موجود نیست و تنها احکام امکان دارد غیابی باشد. اصل بر حضوری بودن حکم ها است و در زمان شک الزامی است اصل را بر حضوری بودن گذاشته شود. حکم دادگاه اگر که حضوری به حساب اید ، خواهان به هیچ وجه حق واخواهی ندارد . خوانده غیابی زمانی حق واخواهی ندارد که رای صادره در کل یا جز به ضرر او صادر شده باشد ‌. در کارهای حسبی، به ان علت که خوانده به مفهوم دقیق کلمه وجود ندارد، حکم غیابی به هیچ وجه موجود نیست .

وکیل دادگستری اصفهان

موسسه وکالت حامد امیری با استفاده از تجربیات وکیل دادگستری در اصفهان و بررسی اولیه حقوقی ، مشکل مراجعین را رسیدگی کامل نموده و اگر که امکان انجام وکالت وجود نداشته باشد از گرفتن پرونده صرف نظر نموده و از اتلاف هزینه و وقت مراجعین جلوگیری می نماید که این نشان دهنده وجدان کاری و رعایت حال مراجعین محترم می باشد . جهت ارتباط با بهترین وکیل پایه یک دادگستری اصفهان از طریق سامانه انلاین سایت اقدام کنید.

 

مرجع :  https://hamedamiri.net/وکیل-دادگستری-اصفهان/

نفقه چیست ؟

طبق تعریف وکیل نفقه در اصفهان ، نفقه در معنای خود به آنچه صرف هزینه زن و فرزندان هزینه زندگی، روزی و مایحتاج اولیه و در کل آنچه برای برای خانواده و خود هزینه می شود. نفقه تأمین هزینه های زندگی از قبیل خانه، اثاثیه، غذا، لباس، دارو و درمان بوده که از زمانی که زن به عقد دائم مرد در می آید برعهده مرد می باشد که نفقه هر زن متناسب با شئونات خانوادگی،عرف و عادت ساکنان هر منطقه و وضعیت مالی شوهر متفاوت بوده و با توجه به شرایط فوق محاسبه می شود که به نظر می رسد نفقه مفهومی است کاملاً عرفی که قانون گذار ما تعریف آن را به عرف واگذار نموده است.

پرداخت نفقه از سوی زوج به زوجه در عقد دائم وفق ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی طرح بوده چرا که در عقد منقطع یا همان موقت طبق ماده ۱۱۱۳ نفقه ای وجود ندارد مگر اینکه وفق ماده ۱۰ قانون مدنی بر سر پرداخت نفقه بین طرفین توافق و تراضی صورت گرفته باشد. نفقه و تمکین با یکدیگر ارتباط داشته بدان معنا که چناچه زنی اقدام به تمکین عام و خاص از همسر خود ننماید ناشزه خوانده و زنی که ناشزه بوده مستحقق نفقه نمی باشد و در نتیجه شوهر وی می تواند نفقه را پرداخت ننماید و این امر ساقط می گردد و آثار عدم تمکین یا همان ناشز محسوب شدن زن عدم پرداخت نفقه و طرح دعوی اجازه ازدواج مجدد برای مرد است و وفق ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی زمانی که زوجه بدون وجود دلیلی از تمکین که جزء وظایف وی بود خودداری نماید نسبت به دریافت نفقه حقی نخواهد داشت.

نفقه چیست و شامل چه مواردی می شود؟

نفقه وفق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی شامل تمام نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زنان از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن و اثاثیه آن، هزینه های دارو و درمان و حتی خادم چناچه زن در خانه پدری خود عادت به داشتن خادم داشته باشد یا در صورت بیماری و مریضی به خادم نیازمند باشد البته نکته حائز اهمیت این است که موارد ذکر شده در این ماده به عنوان مثال بوده و حصری و مطلق نیست و قاعده کلی در این راستا تمام نیازهای زوجه متناسب و متعارف با شأن وی شامل نفقه می شود همین شأن و نیاز های زوجه از ملاک های بسیار مهم در تعیین نفقه می باشد.

شرط عدم پرداخت نفقه در عقد دائم درست است یا خیر؟

به گفته ی وکیل نفقه اصفهان ، این موضوع یکی از موضوعاتی است که در امور حقوقی کشور بین فقها و حقوق دانان اختلاف نظر وجود داشته است اما چیزی که می توان از نفقه و عقد دائم استنباط کرد این است که به نظر می رسد نفقه مقتضای ذاتی عقد نکاح دائم نبوده که نشود بر خلاف آن توافق و تراضی نمود و چناچه زوجین با یکدیگر در این خصوص وحدت نظر داشته می توانند ضمن عقد دائم تصمیمات و توافقات خود را شرط نمایند که البته نظر مخالف نیز موجود است و البته در صورت عدم توافق پرداخت نفقه جز تکالیف زوج است نکته که در امر پرداخت نفقه می بایست بدان توجه نمود این است که در پرداخت نفقه بدان توجه نموده این است نباید چنین پنداشت مردی به دلیل داشتن وضعیت مالی ملزم به پرداخت نفقه است و مردی به دلیل عدم تمکن مالی ملزم به پرداخت نبوده این پندار کاملاً نادرست و مرد فاقد تمکن مالی نیز ملزم به پرداخت نفقه است حتی اگر زن تمکن مالی داشته باشه و خود شاغل باشد.

هزینه ها درمان زوجه تا چه میزان به عهده زوج است؟

به نظر می رسد منظور از هزینه ها درمانی که در ماده قانونی به عنوان نفقه ذکر گشته است هزینه ها درمانی متعارف است و در خصوص بیماری ها صعب العلاج که ممکن است زوجه بدان مبتلا گردد و هزینه های سنگین داشته باشد زوج لزومی برای پرداخت مازاد بر توان مالی نداشته و هزینه ها درمانی چنین بیماری بر عهده زوج نبوده و در چنین حالتی قاضی رسیدگی کننده به پرونده متناسب با شرایط زوجین و وضعیت مالی آنان تصمیم گیری می نماید.

نفقه در دوران عقد و قبل از شروع زندگی مشترک

به موجب عقد نکاح حقوق و تکالیف زوجین نسبت به هم مستقر می گردد لذا با تحقق عقد نکاح و حتی در دوران عقد چنانچه زوج از پرداخت نفقه استنکاف نماید برای زوجه حق طرح دعوای مطالبه ی نفقه محفوظ است شایان ذکر است چناچه بین زوجین عمل زناشویی یا همان رابطه نزدیکی صورت نپذیرفته باشد در این حالت زن دارای حق حبس بوده که این حق حبس وفق ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی اینگونه است که قبل از عمل زناشویی و نزدیکی بین زوجین زوجه می تواند تا زمانی اخذ مهریه آن هم به صورت کامل حتی چناچه مهریه به موجب حکم دادگاه تقسیط گردید باشد از تمکین خودداری نماید و این خودداری باعث عدم پرداخت نفقه از سوی زوج به زوجه نمی گردد.نکته ی که در خصوص تمکین و نفقه حائز اهمیت است این امر می باشد که بار اثبات عدم تمکین و یا عدم پرداخت نفقه بر عهده فرد مدعی می باشد.

میزان نفقه زن چقدر است؟ 

قانون گذار در قانون مدنی در خصوص تعیین میزان دقیق نفقه زوجه سکوت نموده و مبلغ مشخصی را جهت نفقه تعیین ننموده است اما معیار مشخصی برای تعیین میزان نفقه معیین نموده که در بالا بدان اشاره نموده ایم و شامل نیاز ها و شأن زوجه و همچنین موقعیت زمانی و مکانی وی بوده و برای زنان این مبلغ متغیر بوده است.در تعیین میزان نفقه هر زن کارشناس می بایست دخیل باشه و نظریه کارشناسی خود را اعلام نماید و این امر زمانی تحقق می یابد که زن جهت مطالبه نفقه به دادگاه مراجعه و دادگاه ارجاع امر به کارشناسی می دهد و پس از وصول نظریه ی کارشناسی وتعیین مبلغ نفقه توسط کارشناس این مبلغ تعیین شده در نظریه ی کارشناسی قابل اعتراض تا ۷ روز از تاریخ ابلاغ می باشد هرچند کارشناس مربوطه با تحقیق و تماس با هر یک از زوجین چنین مبلغی را معین می نماید اما در صورت عدم رضایت زوجین این نظریه قابلیت اعتراض خواهد داشت که در این موارد دادگاه می تواند با پذیرش اعتراض موضوع را جهت بررسی مبلغ به هیئت سه نفر کارشناسان رسمی دادگستری ارجاع نماید.

 

منبع مطالب :  https://hamedamiri.net/وکیل-نفقه-در-اصفهان/

 

طبق گفته وکیل برند در اصفهان آمار معاملات تجاری هم در زمینه داخلی و هم در صحنه بین المللی هر روزه رو به افزایش می باشد. امروزه پیچیده بودن و توسعه تجارت به حدی رسیده است که کیفیت کالاهای تجاری برای خریداران بسیار حائز اهمیت می باشد . برای شناخت در بازار تجارت از دیر باز از نام تجاری ، علامت تجاری و برند اهمیت داشته است. برند تجاری برای تمییز کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی کاربرد دارد و معرف شخص حقیقی یا حقوقی می باشد .

 

تاریخچه برند یا نام تجاری

برند از روزگاران قدیم دارای سابقه بوده است و از حدود ۴۰۰۰ سال پیش صنعت کاران چینی، ایرانی در روی تولیدات خود چیزی شبیه امضا یا نام تجاری حک میکردند و آن ها به کشورهای دیگر صادر می کردند و در اروپا در زمان قرون وسطا نقش نام یا علامت تجاری تولید کنندگان بر روی کالاها دیده می شده است .تاریخ حقوق علامت تجاری و نام تجاری از کشورهای غربی به ویژه انگلیس و فرانسه به کشورهای دیگر گسترش و توسعه یافته و امروزه از معنای جدیدی به نام برند تجاری استفاده می شود .

تعریف برند تجاری

نام تجاری یا برند ، نام یا نمادی است که با هدف متمایز شدن از دیگر محصولات و فروش محصولات و خدمات به کاربرده می شود . به طور کلی برند به مجموعه ای از برداشت های ذهنی ، منطقی و احساسی گفته می شود که یک شخص نسبت به سایر محصولات و خدمات برتری قائل می شود . نام تجاری یا برند علاوه اینکه یک نام است دارای جلوه ای تصویری ، بصری مانند یک لوگو یا نشانه را از خود ارائه می دهد .

طبق ماده یک قانون ثبت علایم و اختراعات و نیز تعریف وکیل برند اصفهان ، علامت تجاری چنین تعریف شده است :
علامت تجاری عبارت است هر علامتی مانند نقش ، تصویر ، رقم ، حرف ، عبارت ، مهر و … که به منظور امتیاز دهی و تشخیص لوازم صنعتی و تجاری تعیین و انتخاب می گردد . می توان علامت تجاری را معرف و مشخص کننده محصولی دانست که با آن علامت عرضه می گردد .

مصادیق استفاده از برند تجاری

۱٫الصاق نمودن علامت بر روی کالاها ، بسته بندی ها ، برچسب ها و…
۲٫استفاده نمودن از برند به هر روشی دیگر در رابطه با کالاها و خدماتی که برای آن ها به ثبت رسیده است. 
۳٫ معرفی نمودن کالاها و خدمات در بازار ، همراه با علامت تجاری ثبت شده و استفاده نمودن از علامت تجاری که ثبت شده است در آگهی ها و تبلیغات و اسناد و اوراق تجاری و …
۴٫مانند تمام دارایی ها می توان برند تجاری که ثبت شده است را به صورت کلی یا جزئی منتقل نمود .

واخواست سفته

واخواست سفته به اعتراض رسمی علیه صادر کننده سفته در تاریخ عدم پرداخت آن گفته می شود که به درخواست دارنده سفته مبنی بر عدم پرداخت وجه سفته در سه نسخه تنظیم می گردد .

سفته سفید امضا

روی سفته حداکثر مبلغ تعهد شده چاپ گردیده است . لیکن برخی گمان می کنند که اگر سفته را به صورت سفید امضا تسلیم نمودند دیگر شخص دارنده نمی تواند بیش تر از مبلغی که روی سفته چاپ گردیده است مطالبه نماید . در صورتی که چنین نمی باشد . درست است که مبلغ چاپی که روی سفته است نشانگر سقف تعهد سفته می باشد ولی لزوماً بدان معنا نمی باشد که امکان نوشتن مبلغی بیشتر از مبلغ چاپ شده وجود نخواهد داشت و دارنده سفته می تواند با درج نمودن مبلغی بیشتر از مبلغ درج شده مشکلاتی را برای صادر کننده سفته ایجاد نماید . پس بهتر است صادر کننده سفته ، خودش شخصاً به درج نمودن و پر کردن محتویات سفته بنماید . حامد امیری وکیل سفته اصفهان آماده ارائه خدمات مشاوره به شما عزیزان در خصوص چک و سفته می باشد .

سفته بدون تاریخ

سفته بدون تاریخ دارای اعتباری همانند سفته با با تاریخ می باشد و زمانی که به فردی سفته ای بدون تاریخ داده می شود به نوعی به او وکالت داده می شود که هر زمان که بخواهد و در هر تاریخی ، تاریخ خود را روی سفته درج نماید که این کار کاملاً قانونی محسوب شده و اصلاً عنوان جعل را به خود نخواهد گرفت . لازم به ذکر است سفته ای که بدون تاریخ به دارنده داده می شود دارای جنبه کیفری نخواهد داشت و فقط می توان از جنبه ی حقوقی در خصوص آن سفته اقدام نمود . کسی که دارنده سفته بدون تاریخ می باشد نمی تواند حکم جلب شخص صادر کننده سفته را بگیرد .

سفته برای ضمانت کار

در برخی موارد سفته بابت ضمانت کار یا به عبارتی برای حسن انجام کار صادر می گردد که برای تضمین ، صادر و تحویل کارفرما یا طلبکار می باشد . در چنین شرایطی در صورتی که هر گونه مشکلی در این خصوص پیدا نمودید ، با وکیل سفته به صورت تلفنی، حضوری مشاوه نمایید ، پس قبل از هراقدام در این زمینه با حامد امیری وکیل سفته در اصفهان صحبت نموده و از مشاوره ایشان بهره مند گردید .

آیا امکان تقسیط مبلغ سفته امکان دارد؟

در صورتی که شخصی سفته ای صادر نماید ولی دارای تمکن مالی نبوده و نتواند مبلغ سفته را پرداخت نماید در چنین شرایطی فرد می تواند دادخواست اعسار بدهد و در صورتی که اعسارفرد قبول شود می تواند مبلغ سفته را قسط بندی نماید .
برخی در پاسخ به این سوال به ماده ۲۶۹ قانون تجارت استناد نموده و ذکر نموده اند که نمی توان بدون رضایت صاحب برات برای تادیه وجه برات مهلتی داد . بر عکس این موضوع را می توان طبق ماده ۲۷۷ قانون مدنی اثبات نمود که گفته شده است حاکم می تواند با توجه به وضعیت مدیون مهلت عادله یا قرار اقساط بدهد . در نتیجه در دعوای سفته می توان گفت که دعوی اعسار و تقسیط قابل طرح و پذیرش می باشد ، به شرط آنکه صادر کننده تاجر نباشد در غیر اینصورت دعوی اعسار پذیرفته نخواهد شد زیرا از شخص تاجر دعوی اعسار پذیرفته نمی شود و شخص تاجر باید اعلام ورشکستگی نماید . در صورت نیاز به هر گونه مشاوره با وکیل سفته در اصفهان از زریق را های ارزتباطی موجود در سایت اقدام نمایید .

زمان جلب برای عدم پرداخت سفته چه قدر می باشد ؟

در صورتی که می خواهید فردی را بابت عدم پرداخت سفته اش به زندان اندازید اولین اقدام مراجعه نودن به وکیل سفته می باشد . وکیل سفته می تواند در کمترین زمان صادر کننده و تمام کسانی که در سفته مسئول می باشد را طبق قانون در کمترین زمان جلب نموده و به زندان اندازد .

استفاده نمودن از سفته ممکن است مشکلاتی را برای طرفین به وجود آورد ، به عنوان مثال ممکن است در هنگام سررسید صادر کننده از پرداخت جلوگیری نماید یا ممکن است سفته دارای مشکلات شکلی باشد پس بهتر است در صورت بروز مشکلات ناشی از سفته به وکیل سفته اصفهان مراجعه گردد . موسسه حقوقی حامد امیری آماده خدمت رسانی به شهروندان گرامی در زمینه دعاوی مربوط به سفته می باشد .

 

منبع مطلب  :  hamedamiri.net/وکیل-برند-در-اصفهان/

چگونه سفته تهیه نماییم؟

طبق تذکرات وکیل سفته در اصفهان ، سفته را باید علی الاصول از بانک تهیه نمود، هر چند امروزه در بازار افراد زیادی وجود دارند که سفته می فروشند ولی بهتر است که از بانک تهیه گردد زیرا در چنین مواقعی افراد دیگر سفته را به مبلغ گرانتر از بهاء واقعی آن می فروشند دوماً ممکن است به روش های مختلفی سفته جعل گردد و از این لحاظ سفته از اعتبار واقعی برخوردار نگردد و جعل اسناد صورت پذیرفته باشد .

قابلیت انتقال در سفته

سفته قابل انتقال به غیر می باشد. عبارت حواله کرد که در سفته وجود دارد این اختیار را ایجاد نموده است که سفته به دیگری واگذار گردد . حتی در صورت عدم وجود حواله کرد ، دارنده می تواند با پشت نویسی یا ظهر نویسی آن را به شخص دیگری واگذار نماید . ظهر نویسی به معنای این است که دارنده انتقال سفته را در پشت آن می نویسد و با امضا ، تایید می کند. دارنده جدید سفته دارای تمام حقوق و مزایی می باشد که به سند تعلق دارد .
دارنده سفته می تواند برای وصول وجه ، سفته را به فرد دیگری وکالت دهد تا او این کار را برایش انجام دهد . در صورتی که ظهر نویسی به منظور وکالت باشد باید حتماً این موضوع در پشت سفته نوشته و امضا گردد . در صورتی که وکالت در وصول به وسیله ظهر نویسی انجام گیرد . دارنده باید آن را در پشت سفته بنویسد و قید نماید . وکیل سفته نیز مانند دارنده حق اقامه دعوا را خواهد داشت .

راه های وصول سفته

برای وصول سفته از ۲ راه می توان اقدام نمود :

از طریق اجرای اسناد رسمی

سفته جز اسناد لازم الاجراست و در صورتی که دارنده سفته به وظایف خود عمل نماید ، می تواند علیه صادر کننده و پشت نویس و ضامن به اجرای اسناد رسمی واقع در اداره ثبت مراجعه نماید و تقاضای توقیف اموال بلامعارض صادر کننده و پشت نویس و ضامن نماید و طلب خود را وصول نماید .

از طریق مراجع قضایی

دارنده سفته با تقدیم دادخواست حقوقی علیه یک یا تمام مسئولان سند تجاری اقامه دعوی می نماید و در حالتی که به محکومیت قطع صادر کننده منجر گردد و در صورتی که اموال از محکوم گرفته نشود می توان با استناد به نحوه اجرای محکومیت های مالی تقاضای بازداشت محکوم نمود .

شرایطی که دارنده سفته می تواند از مزایای قانونی آن برخوردار گردد:

در صورتی می توان از مزایای قانونی سفته برخوردار شد که حداکثر در ۱۰ روز از زمان سررسید واخواست عدم تادیه تهیه نمود و اگر سفته، سررسید مشخص نداشته باشد باید حداکثر تا یکسال بعد از صدور به وصول کردن آن اقدام نمایید که این کار با ارسال نمودن اظهارنامه امکان پذیر خواهد بود . در صورت ارسال اظهار نامه ، از تاریخ ابلاغ اظهار نامه حداکثر به مدت ده روز دارنده فرصت خواهد داشت تا برای واخواست عدم تادیه اقدام نماید . بعد از واخواست عدم تادیه می توان تقاضای تامین خواسته داد و اگر قبل از تقاضای تامین خواسته دادخواست مطالبه وجه داده نشد باید ظرف ده روز بعد از صدور قرار دادخواست مطالبه وجه داد شود ، در غیر این صورت از اموال توقیف شده رفع توقیف می گردد . در صورتی که در ظرف یک سال بعد از واخواست عدم تادیه دادخواست مطالبه ی وجه داده نشود دیگر نمی توان علیه ظهر نویسان طرح دعوی نمود و مسئولیت تضامنی از بین خواهد رفت . فرصت یک ساله فقط برای کسانی است که محل پرداخت سفته آن ها در ایران است می باشد و در صورتی که محل پرداخت در خارج باشد ، فرصت آن دو ساله خواهد بود .

مزایای سفته برای دارنده

۱٫ هر گاه شخصی سفته ای را به نفع شخص دیگری صادر نماید و شخصی که سفته به نفع او صادر گردیده با امضا نمودن پشت آن ، آن را به شخص دیگری دیگری انتقال دهد و همین ترتیب ادامه پیدا کند . در چنین حالتی شخصی که دارنده نهایی سفته می باشد برای رسیدن به وجه سفته می تواند به هرکس که بخواهد از ظهر نویسان مراجعه نماید حتی می تواند به همه ی ظهر نویسان مراجعه نماید ولی نمی تواند از هر کدام به طور جداگنه کل طلب را مطالبه نماید . بلکه مجموع طلب را می تواند از مجموع ظهرنویسان دریافت کند .

۲٫ اگر سفته پرداخت نگردد دارنده سفته حق خواهد داشت که معادل مبلغ سفته از اموال هر یک از صادر کننده و ظهرنویسان تا هنگامی که حکم صادر نگردیده اموال را توقیف نماید . که به آن درخواست تامین دلیل گفته می شود و برای رسیدن زود تر به طلب و تحت فشار قرار دادن صادر کننده یا ظهر نویسان انجام می گیرد .

وصول سفته بدون اثر انگشت

در صورتی که سفته ای برای ضمانت به شخصی داده می شود برای اینکه سفته دارای اعتبار باشد باید سفته دارای امضا و اثر انگشت باشد . لیکن در شرایطی که سفته دارای اثر انگشت نباشد برای وصول سفته خللی ایجاد نمی کند زیرا فرد متعهد امضا نموده است و سفته همچنان دارای اعتبار می باشد . پس در صورتی که سفته ای دارای اثر انگشت نباشد ولی دارای امضا باشد دارای اعتبار خواهد بود . بهتر است برای وصول سفته و انجام مراحل قانونی در اولین قدم به یک وکیل سفته در اصفهان مراجعه شود .

 

منبع : hamedamiri.net/وکیل-سفته-در-اصفهان/